Tarrvi Laamann, Eesti Kunstnike Liidu 15. aastanäitus


Kevadnäitus Tallinna Kunstihoones näitab Eesti kunstnike värskeimat loomingut.

Teisipäeval, 2. juunil 2015 kell 18.00 avatakse Tallinna Kunstihoones, Tallinna Kunstihoone galeriis ja Tallinna Linnagaleriis Eesti Kunstnike Liidu 15. aastanäitus, mis toimub neljandat korda „Kevadnäituse” nime all.

AICSU (2015, Tarrvi Laamann, woodcut, 19x25cm)
AICSU (2015, Tarrvi Laamann, woodcut, 19x25cm)

Kevadnäitus toob tänavu vaataja ette 125 autori teosed – esindatud on nii tunnustatud klassikud (Enn Põldroos, Tiit Pääsuke, Jüri Arrak, Leonhard Lapin, Mari Roosvalt, Maret Olvet, Jüri Kask, Ado Lill, Ilmar Kruusamäe) kui ka noored tegijad (Britta Benno, Maria Sidljarevitsh, Gudrun Heamägi, Robin Nõgisto, Maria Generalova, Liisa Jugapuu, Danel Kahar). Pea 190 kunstniku näitusele esitatud tööde hulgast tegi valiku žürii koosseisus: Tamara Luuk, Indrek Grigor, Kaarel Eelma, Vano Allsalu ja Elin Kard. „Traditsiooniline kevadnäitus on sillaks suure hulga kunstitegijate ja laiema kunsti- ning kultuurihuvilise publiku, aga samuti väga erinevas vanuses loojate vahel. Ma arvan, et üle põlvkondade ulatuvad küsimused ja teoste-autorite vastastikused kõnetused on üks selle näituse põnevamatest tasanditest,” toob esile žürii liige ja EKLi president Vano Allsalu. Hea tava järgi esitatakse viimase aasta jooksul loodut ja tavapäraselt on aastanäitus EKL-i liikmete kõrval avatud ka liitu mitte kuuluvatele loojatele. Salongi-tüüpi kevadnäitus esitab mitmekülgse väljavõtte Eestis tehtavast kunstist. Žürii liige Indrek Grigor: “Usun, et kevadnäituse formaadil kui sellisel on potentsiaali just seetõttu, et see ei ole rangelt kureeritud ning asetab oma mitmekesise olemusega iga üksiku teose tähelepanu keskpunkti.” Kevadnäitus jääb avatuks Tallinna Kunstihoones 5. juulini, Kunstihoone galeriis 28. juunini ja Tallinna Linnagaleriis 21. juunini 2015. Näituse kujundus: Kaarel Eelma Täname: Eesti Kultuurkapital Tallinna Kultuuriväärtuste Amet, Eesti Vabariigi Kultuuriministreerium, AS Tridens Kevadnäitusel esinevad kunstnikud: Virve Albri, Toomas Altnurme, Stanislav Antipov, Jüri Arrak, Sofi Aršas, Vladimir Baciu, Britta Benno, Marju Bormeister, Sirja-Liisa Eelma, Sirje Eelma, Jaan Elken, Herlet Elvisto, Evi Gailit, Maria Generalova, Mauri Gross, Gudrun Heamägi, Inga Heamägi, Huupi (Evelin Salumaa), Ašot Jegikjan, Andrus Joonas, Liisa Jugapuu, Ivar Kaasik, Peeter Kaasik, Danel Kahar, Tauno Kangro, René Kari, Aleks Kase, Erki Kasemets, Jüri Kask, Rein Kelpman, Miljard Kilk, Tiiu Kirsipuu, Kai Kiudsoo-Värv, Veiko Klemmer, Liis Koger, Kaili-Angela Konno, Andres Koort, Lauri Koppel, Ilmar Kruusamäe, Liisa Kruusmägi, Piret Kullerkupp, Tiina Kuus, Toomas Kuusing, Andro Kööp, August Künnapu, Vilen Künnapu, Mati Kütt, Tarrvi Laamann, Tõnis Laanemaa, Carmen Lansberg, Leonhard Lapin, Silvi Liiva, Ado Lill, Jaan Luik, Jaan Malin, Margus Meinart, Herkki-Erich Merila, Marika Meschin, Aarne Mesikäpp, Piret Mildeberg, Lilian Mosolainen, Karl-Kristjan Nagel, Lemming Nagel, Naima Neidre, Gleb Netchvolodov, Mall Nukke, Robin Nõgisto, Terje Ojaver, Maret Olvet, Enno Ootsing, Alina Orav, Tiiu Pallo-Vaik, Hille Palm, Priit Pangsepp, Mall Paris, Anne Parmasto, Per Petersen, Sirje Petersen, Kadri Ploom, Rait Prääts, Aapo Pukk, Pusa (Piret Bergmann), Enn Põldroos, Tiit Pääsuke, Rein Raamat, Tiiu Rebane, Kristin Reiman, LilliKrõõt Repnau, Mari Roosvalt, Uno Roosvalt, Lembe Ruben, Kamille Saabre, Reti Saks, Hermes Sarapuu, Lembit Sarapuu, Valev Sein, Ahti Seppet, Gea Sibola-Hansen, Maria Sidljarevitš, Valeri Smirnov, Grisli Soppe, Karin Strohm, Külli Suitso, Aleksei Šatunov, Kristi Tammik Haskol, Edgar Tedresaar, Evi Tihemets, Margus Tiitsmaa, Tuulikki Tolli, Ludmilla Tovstonogova, Maria-Kristiina Ulas, Maarja Undusk, Aili Vahtrapuu, Silver Vahtre, Kelli Valk, Benjamin Vasserman, Lev Vassiljev, Joanna Veelmaa, Einar Vene, Olivia Verev, Vergo Vernik, Vello Vinn, Mare Vint, Toomas Vint, Marje Üksine.

Rohkem teavet: Vano Allsalu, Eesti Kunstnike Liidu president vano.allsalu@eaa.ee Elin Kard, Eesti Kunstnike Liidu asepresident elin.kard@eaa.ee

Pressiteate koostas: Anneli Porri (anneli@kunstihoone.ee)

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s